Stjärntecken: jungfrun

Goda egenskaper

Jungfrun är enkel, blygsam och flitig som person. Du tycker om att hjälpa andra och är noggrann och systematisk med det du tar dig för.
Jungfrun har en god analytisk förmåga och har lätt att förstå hur saker och ting hänger ihop. För dig är det inga problem att kombinera teori och praktik.
Du är snäll, ödmjuk och en god och förstående lyssnare. Du vill till varje pris att dina närmaste ska må så gott som möjligt.

Mindre goda egenskaper

Jungfrun har genom sin känslighet och analytiska förmåga också ett inbyggt drag av ängslan. Du funderar mycket och kommer ständigt med nya förslag på ändringar och förbättringar.
Du tror dig veta bäst i alla lägen och dömer något eller någon ofta alltför snabbt. Därför kan du ibland kännas mästrande och dräpande. Du vill egentligen aldrig "lägga dig i" men ibland är det precis det du råkar göra.
Samtidigt har du själv svårt att ta kritik. Du ställer ofta alldeles för höga krav på dig själv, vilket resulterar i att du tror att du inte räcker till.

Så tänker du

Du är bra på att dölja en inneboende blygsel och är rädd att förlora kontrollen. Du vill inte vara i centrum utan drar dig gärna undan med dina sysslor. Sysslorna vill du å andra sidan göra mycket ambitiöst och noggrant.
Jungfrun funderar och analyserar kritiskt sin vardag. Du är den intellektuella typen som ser glasklart på allt, men kan å andra sidan drabbas av nervositet då det blir alltför rörigt omkring dig. 

Yrken du passar inom

Dina bästa yrkesegenskaper är din hjälpsamhet, ditt detaljsinne och din analysförmåga. Arbete med siffror kan vara mycket passande för dig.
Inom områden som vetenskap och politik får du god nytta av ditt tålamod, intellekt och ansvarskännande.
Din dragning av arbete i bakgrunden gör dig också, tillsammans med övriga egenskaper, lämplig som sekreterare åt en chef.

Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

I kärlek är du långt ifrån den lättfångade typen. Du är gåtfull och hemlighetsfull och många dras till dig just därför.

Men du har svårt att visa dina känslor, du behöver total trygghet för att det ska kännas bra. Men då du hittat rätt ger du allt du har.

Du vill ha någon att se upp till och analyserar noga innan du går till beslut. Ofta signalerar du inte ut dina känslor så tydligt, utan du kan brinna av förälskelse utan att det syns.


Här finner du goda vänner och kärlek

Du passar mycket bra med Oxen, Stenbocken och Vattumannen.
Lite sämre förutsättningar har du med
Tvillingarna, Skytten och möjligen också med Fiskarna.

Färger, siffror m.m.

Färger: Jungfruns astrologiska färger är grått och blått.
Tursiffror: Den astrologiska tursiffran är 8.
Växter/blommor: Krokus
Stenar: bärnsten

Element

Jungfruns element är jord
Jord förknippas starkt med människors ursprung. Begreppet "moder jord" kommer från gamla myter där man trodde människor frambringades ur jord. I vår tids religion används fortfarande sådana tankesätt, dock bara vid döden. Vid begravningar ska de döda åter förenas med jorden och bli ett med den.
Jorden tillskrivs egenskaper som stabilitet, fasthet, ansvar och grovarbete.

Planeten du styrs efter

Den planet som Jungfrun styrs efter (påverkas starkast av) är Merkurius.

Merkurius symboliserar livsglädje, kreativitet och intelligenta tankemönster. Kommunikation i alla former tillskrivs också denna himlakropp.
I planeten kan även egenskaper som rastlöshet och ytlighet skönjas.


Vad är erat stjärntecken? 
Skulle ni vilja att jag lägger upp fakta om erat stjärntecken?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0